Gezonde leefstijltips tijdens corona

Nu iedereen zoveel mogelijk vanuit huis probeert te werken, sociale contacten worden vermeden en de angst voor verveling toeslaat, is het extra belangrijk goed voor jezelf te zorgen.

Iedereen moet opzoek naar een nieuw ritme. Probeer zoveel mogelijk vast te houden aan de dagindeling die je had. Sta op tijd op, ga douchen, kleed je aan en begin je dag zoals je anders ook zou beginnen. Houd in deze planning rekening met een normaal eetpatroon, voldoende beweging en voldoende slaap/ontspanning. Hieronder enkele tips!

Gevarieerde voeding

Om de weerstand zo goed mogelijk te houden is het belangrijk te kiezen voor een gezonde voeding. Door te kiezen voor groente, fruit, volkorenproducten en 3 porties zuivel krijg je voldoende essentiële voedingsstoffen binnen.

Het heeft bewezen geen zin om enorme hoeveelheden antioxidanten, vitamines of mineralen bij te slikken

  • Het functioneren van het immuunsysteem hangt niet af van één of twee voedingsstoffen
  • Immuniteit in het lichaam wordt opgebouwd door blootstelling aan de ziekteverwekker en niet door het slikken van vitamine C, of D of iets anders. Zorgen dat je van alle vitaminen en mineralen voldoende binnen krijgt kan je weerstand verbeteren maar een infectie vandoor een virus niet voorkomen. Een goede hoeveelheid vitaminen en mineralen kun je uit een gevarieerde voeding voldoende halen.

Maak een dag planning met wat en hoe laat je wilt eten en probeer je tussendoor niet te laten verleiden door eten wat in de kastjes ligt.


Voldoende slaap en beweging

Om de weerstand zo goed mogelijk te houden is het, naast gezond eten, ook belangrijk voldoende te bewegen en te slapen. Probeer minimaal een half uur per dag te bewegen. Voor het slapen geldt: gemiddeld heeft u 8 uur slaap per nacht nodig. Naast voldoende slaap en beweging, is ontspanning ook belangrijk. Plan wederom je werkmomenten goed in. Nu veel werk vanuit huis wordt gedaan is de mogelijkheid tot overwerken veel groter. Neem af en toe een staande koffiepauze of loop om de zoveel tijd even een rondje.

Zijn er vragen, of is er behoefte aan begeleiding bij een gezonde leefstijl, neem contact met ons op. Uiteraard werken wij gewoon door en zullen uw vragen beantwoorden via een belafspraak. Dit kan met of zonder beeld. Bel voor een afspraak naar 06 13 11 24 00, of mail naar info@dietistenpraktijkdrenthe.nl.

Gezonde tips voor thuiswerkers:

  • Eet drie stevige hoofdmaaltijden
  • Leg tussendoortjes zoals (gesneden / gewassen) fruit en groente / rauwkost alvast klaar (dat maakt de verleiding om wat anders te nemen wat kleiner)
  • Leg eventueel een (gezond) gevulde lunchtrommel klaar. Zodra je trek krijgt, kun je gelijk gaan eten, en dat zorgt voor minder ongezonde verleidingen
  • Haal niet teveel snacks, snoepjes, koekjes en chocolade in huis. Je bent nu meer thuis, dus ook sneller in de verleiding.
  • Neem af en toe een flinke beker of soepkom bouillon met soepgroente tussendoor (bouillon bevat wel veel zout, dus niet iedere dag)
  • Je hebt geen reistijd, dat betekent meer tijd om te koken :)
  • Probeer elke week twee nieuwe recepten uit
  • Inspiratie nodig? Probeer de gezonde recepten van het Voedingscentrum.nl. In de recepten zoeker kun je onder andere zoeken op ingrediënt of dieet


Met vriendelijke groet,

Diëtistenpraktijk Drenthe
empty cell below mleft menu collumn
Privacyverklaring | Voorwaarden | Alle rechten voorbehouden 2008 -